Ouders Maddie McCann blijven hoop houden

De ouders van de vermiste Maddie McCann hebben goede hoop dat hun dochter nog in leven is. Hun dochter verdween op 3 mei in 2007 spoorloos uit het appartementencomplex in Praia de la Luz in Portugal. Ondanks alle politieonderzoeken, die er in deze zaak zijn uitgevoerd is er van het meisje nooit meer een spoor teruggevonden. Ook zijn er nooit serieuze verdachten in deze zaak aangehouden. Ondanks het feit dat het meisje al zeven jaar geleden verdween weigeren de ouders om hun dochter dood te verklaren. Na zeven jaar is het mogelijk om een certificaat van ‘vermoedelijk overlijden’ te verkrijgen.

Scotland Yard zet sinds vorig jaar juli alles op alles in een laatste poging om de vermissing van Madeleine McCann op te lossen. De miljoenen kostende operatie genaamd “Grange” lijkt goed op weg te zijn. Zo worden inmiddels achttien inbraken door een man in verband gebracht met de vermissing van het meisje.
1 van de gevallen was noch bij de Portugese als bij de Britse politie bekend, omdat er geen aangifte was gedaan. Het zou hierbij gaan om het seksuele misbruik van een 10 jarig Brits meisje in 2005 in Praia da Luz. Vijf van de achttien inbraken zijn pas recent bij Scotland Yard gemeld, terwijl de zaken al wel langere tijd bij de Portugese politie bekend waren. Dit is slechts 1 van de voorbeelden van een zeer stroeve samenwerking tussen beide landen. Een leidinggevende van het onderzoek van Scotland Yard is echter ‘voorzichtig optimistisch’ dat deze week een samenwerkingsovereenkomst tussen beide landen zal worden getekend. Wat de inhoud van de overeenkomst exact zal inhouden en of de Britten ook inzage zullen krijgen in de dossiers van de inbraken is onduidelijk.

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s